Festivalul Internaţional George Enescu, ziua a doua: Muzicienii Capelei de stat din Berlin au cântat sub bagheta maestrului Daniel Barenboim

Data publicării:
0309 Enescu

A doua zi de concerte a Festivalului internaţional George Enescu i-a adus pe scena Sălii Palatului din Bucureşti pe muzicienii Capelei de stat din Berlin, una dintre cele mai vechi orchestre simfonice din Europa, fondată în 1570. Ei au cântat sub bagheta celebrului dirijor Daniel Barenboim, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti şi dirijori ai momentului.

Daniel Barenboim a început să cânte la pian la vârsta de cinci ani, iar la şapte ani avea deja primul concert. A primit numeroase distincţii, printre care Legiunea de Onoare a Franţei, şi a fost primul muzician care a dirijat Richard Wagner în Israel după cel de-al doilea război mondial, când compoziţiile lui Wagner erau asociate cu nazismul şi evitate.

Concertele din cadrul Festivalului George Enescuau loc până la sfârşitul lunii septembrie. Pe 4 septembrie, pianistul român Radu Lupu va oferi un recital pe scena Ateneului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri