Filme așteptate în cursa pentru Oscar

Data publicării:
caprio-35913

The Hobbit: Un Unexpected Journey”, va fi lansat în SUA la 14 decembrie și este regizat de Peter Jackson. Warner Bros. a anunțat că vizează nominalizări pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriță în rol secundar, cinematografie și în general toate Oscarurile pe partea tehnică. Dacă „The Hobbit” va urma calea filmelor precedente din trilogia „Lord of the Rings” , obiectivul studioului nu pare deloc exagerat, comentează CNN.

„Zero Dark Thirty”, apare pe ecrane în SUA la 19 decembrie și este semnat Kathryn Bigelow. Sony Pictures vrea ca pelicula despre depistarea și asasinarea lui Osama ben Laden să fie în joc pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună actriță în rol principal și Cel mai bun actor în rol secundar. Bigelow i-a surprins pe mulți în 2010, când „The Hurt Locker” a învins „Avatar” în categoriile Cel mai bun film și Cel mai bun regizor.

„The Impossible” apare pe ecrane în SUA la 21 decembrie și este semnat Juan Antonio Bayona. Filmul spune povestea reală a membrilor unei familii care sunt despărțiți în urma tsunami-ului din 2004, dar care reușesc să se regăsească. Filmul i-ar putea aduce un Oscar lui Naomi Watts, dar și lui Ewan McGregor. De asemenea, ar putea primi recunoaștere pentru efectele speciale deosebite.

„Les Misérables”, pe ecrane în SUA din 25 decembrie, semnat Tom Hopper, are o distribuție impresionantă: Anne Hathaway, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Russell Crowe, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen.Povestea clasică le-ar putea aduce un Oscar actorilor din rolurile principale, regizorului, dar și pentru Cel mai bun scenariu adaptat și Cea mai bună coloană sonoră.

„Django Unchained”, pe ecrane în SUA din 25 decembrie, semnat Quentin Tarantino. Distribuția este formată dinLeonardo DiCaprio, Jonah Hill, Samuel L. Jackson, Jamie Foxx, Kerry Washington, Christoph Waltz. Este povestea unui sclav pe nume Django, care își poate obține libertatea în schimbul serviciilor sale ca bounty hunter. DiCaprio este proprietarul de plantație care o are în posesia sa pe soția lui Django. Actorii sunt la nivel de Oscar, iar titlul de Cel mai bun film nu este exclus.

„Amour”, pe ecrane în SUA din 19 decembrie, semnat Michael Haneke. Filmul spune povestea unui cuplu de vârstnici, a căror iubire este pusă la încercare de boală. La Cannes, regizorul a primitPalme d'Or, iar criticii au fost entuziasmați. Chiar dacă filmul este în limba franceză, el merge dincolo de categoria Cel mai bun film străin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri