Începe Festivalul de Film de la Cannes 2013. Scurtmetrajul „În acvariu”, selectat în competiţia Cinéfondation

Data publicării:
redenumitCANNES

Miercuri începe cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes. În competiţia pentru premiul cel mare, România nu are nici un reprezentant anul acesta, dar scurtmetrajul „În acvariu”, în regia lui Tudor Cristian Jurgiu, a fost selectat în competiţia Cinéfondation. Din juriul festivalului face parte şi regizorul Cristian Mungiu, care va juriza alături de nume grele ale cinematografiei: Steven Spielberg, Nicole Kidman sau Ang Lee, care a câştigat Oscarul pentru „Viaţa lui Pi”.

20 de pelicule concurează anul acesta pentru premiul cel mare de la Cannes, Palm D'Or. Una dintre proiecţiile aşteptate este cea a peliculei Inside Llewyn Davis, în regia fraţilor Joel şi Ethan Coen. Filmul descrie viaţa cântăreţului de folk Llewyn Davis, interpretat de Oscar Isaac. Alături de el, îi mai putem vedea pe Justin Timberlake, Carey Mulligan şi John Goodman.

Un alt film cu pretenţii la Palm D'Or este Only God Forgives, în care Ryan Gosling interpretează un traficant de droguri. Acesta este instigat de mama sa (Kristin Scott Thomas) să răzbune moartea fratelui său.

Regizorul Steven Soderbergh a intrat în competiţia oficială cu pelicula Behind the Candelabra. Michael Douglas, Matt Damon şi Dan Aykroyd sunt actorii principali ai filmului.

România este reprezentată doar la secţiunea Cinéfondation - dedicată filmelor de şcoală - cu scurtmetrajul „În acvariu” în regia lui Tudor Cristian Jurgiu, realizat la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică. Potrivit FilmReporter.ro, tânărul regizor, premiat în festivaluri pentru scurtmetrajul Nunta lui Oli, debutează în lungmetraj anul acesta cu filmul Câinele japonez, în care Victor Rebengiuc joacă rolul unui bătrân care şi-a pierdut casa şi soţia în inundaţii.

Festivalul de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 15-26 mai.

Site-ul oficial al Festivalului de Film de la Cannes
Competiţia Cinéfondation

În acvariu, de Tudor Cristian Jurgiu: Maria Mitu şi Ionuţ Vişan, în rolurile a doi tineri ale căror încercări de a se despărţi eşuează | Foto: UNATC

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri