Sari la conținut
News Alert

Ministrul Culturii: Am obținut sprijinul pentru a reduce TVA la cărți

Ziua Internațională a Cărții aduce o veste bună pentru toți românii pasionați de lectură: TVA de 5% la cărți.Am vorbit...

Posted by Ionuț Vulpescu on Thursday, April 23, 2015

Ziua Internațională a Cărții aduce o veste bună pentru toți românii pasionați de lectură: TVA de 5% la cărți. Am vorbit cu premierul Victor Ponta și cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și am obținut sprijinul lor pentru această inițiativă. Voi depune la Camera Deputaților un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărți să fie redusă la 5%, una dintre cele mai mici cote din Uniunea Europeană”, a anunțat Ionuț Vulpescu, pe contul de Facebook.

Comunicatul Ministerului Culturii:

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a anunțat astăzi, 23 aprilie 2015, că, în urma unor discuții cu premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorescu, a obținut reducerea TVA la cărți la 5%. Astfel, Ionuț Vulpescu urmează să depună la Camera Deputaților un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărți să fie redusă de la 9%, la 5%, România devenind una dintre țările cu cea mai scăzută TVA din Europa.

Măsura scăderii TVA de la 9%, la 5%, ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, odată cu Noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generală la 20%, dar și alte măsuri de relaxare fiscală.

Reducerea TVA-ului la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabilă pentru buget, și ajută, totodată, editurile să susțină un preț de vânzare accesibil”. 

Citiți și
Citatul preferat al lui Klaus Iohannis
DIGICULT. Femeile care ţin pe picioare cel mai vechi lanţ de librării din România
Ministrul Culturii: „Deprinderea de a citi nu mai este cultivată”
Un proiect de lege adoptat tacit ar putea scumpi cărțile și biletele la concerte