Iliescu: Metaversul nu m-a convins. Cine vrea să facă politică pe rețelele sociale are cariera încheiată înainte de a începe

Data actualizării: Data publicării:
ion iliescu face declaratii

Ion Iliescu a spus în podcastul fostului ministru al Culturii Ionuț Vulpescu că deși a fost printre primii politicieni care au avut un blog, metaversul nu l-a convins. „Nu știu dacă eu nu sunt compatibil cu timpul Metavers, sau el nu mă include pe mine”, a spus fostul președinte, care a împlinit duminică, 3 martie, vârsta de 94 de ani. „Cred că oricine aspiră să facă politică doar pe rețelele de socializare, sau care crede că puțin spectacol digital aduce electorat, are cariera încheiată înainte de a începe”, a subliniat Iliescu.

„O recomandare: eu fac parte dintr-o generație care preferă scrisul de mână în locul notițelor pe calculator, dar care a înțeles că pentru a ajunge la oameni trebuie să folosești orice instrument de care dispui, chiar și universul 2.0. Sunt dintre primii, la noi, care au avut un blog politic. Metaversul nu m-a convins. Nu știu dacă eu nu sunt compatibil cu timpul Metavers sau el nu mă include pe mine, dar fragmentarea excesivă și accentul pus pe virtual m-au ținut departe. Și cred că oricine aspiră să facă politică doar pe rețelele de socializare sau care crede că puțin spectacol digital aduce electorat, are cariera încheiată înainte de a începe”, a spus Ion Iliescu.

„A apărut, de curând, bag de seamă, un fel de cult al entertainerului politic. Din el fac parte toți cei care au înțeles greșit democrația, reducând-o la un show online urmărit de fanatici care cred, la rândul lor, că libertatea înseamnă a face orice și a spune oricât, fără consecințe morale. Exact asta trebuie să evite un tânăr dacă vrea să fie luat în serios – mai ales într-o țară în care, vedem bine, tinerii sunt incomozi”, a adăugat președintele. 

„Tinerii sunt mereu incomozi, pentru că ei pun mereu în discuție anchilozele lumii, pe care vor să o schimbe. Și încă mai cred că celor buni dintre ei trebuie să le oferim șanse reale. Nu pentru că sunt tineri, ci pentru că sunt buni și întrupează cel mai bine Speranța”, a mai spus Iliescu.

Interviul integral poate fi citit AICI

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri