Sari la conținut

Ministrul V. Alexandrescu: "Jocul fecioresc", tradiţie din Transilvania, inclus pe lista UNESCO 

 

„România a reușit aseară, prin Ministerul Culturii, la o renuniune UNESCO în Namibia, să includă pe lista patrimoniului imaterial al umanității jocul fecioresc, care se dansează în special în Transilvania. Îl găsiți aici, sub numele de: "Lad's dances in Romania”. Mulțumiri speciale Cătălinei Pîrvu și lui Dejeu-Petru Zamfir, care ne-au reprezentat la Windhoek, în Namibia, precum și lui Gabriel Sarafian, care ne-a ajutat, la Delegația permanentă a României pe lângă UNESCO la Paris. Jocul fecioresc devine astfel a cincea prezență a României pe lista patrimoniului imaterial al umanității”, a scris Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

România a reușit aseară, prin Ministerul Culturii, la o renuniune UNESCO în Namibia, să includă pe lista patrimoniului...

Posted by Vlad Alexandrescu on 2 Decembrie 2015

România este prezentă pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitățiii UNESCO cu Ritualul Călușului (inclus la 25 noiembrie 2005), Doina (2 octombrie 2009), Ceramica de Horezu (3-7 decembrie 2012), Colindatul de ceată bărbătească (împreună cuRepublica Moldova, inclus la 3-7 decembrie 2013).