„Poziţia copilului” ajunge pe ecranele din Marea Britanie pe 1 noiembrie

Data publicării:
pozitia copilului

Pelicula românească „Poziţia Copilului” ajunge pe marile ecrane din Marea Britanie în mai puţin de o lună. Potrivit publicaţiei Hollywood Reporter, filmul regizat de Călin Peter Netzer va avea premiera în Regatul Unit pe 1 noiembrie.

De anul viitor, filmul va fi proiectat şi în Statele Unite.

Până acum, pelicula a fost distribuită în peste 20 de ţări, iar un succes remarcabil a fost înregistrat deja în Franţa. Spectatorii din Toulouse vor putea viziona pelicula în cadrul Festivalului de Film Românesc organizat acolo.

Poziţia Copilului” a fost premiat în februarie cu trofeul Festivalului de Film de la Berlin, Ursul de Aur şi este propunerea României la Premiile Oscar, secţiunea Cel mai bun film străin.

Filmul a fost produs de Parada Film şi Hai-Hui Entertainment, cu sprijinul HBO Romania. Scenarişti au fost Călin Peter Netzer şi Răzvan Rădulescu. Compania Beta Cinema a vândut drepturile de difuzare a acestui lungmetraj în peste 20 de ţări.

Filmul, care îi are ca protagonişti pe Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia şi Nataşa Raab, este cel de-al treilea semnat Călin Peter Netzer după multipremiatele „Maria” (2003) şi „Medalia de onoare” (2010).

Poziţia Copilului”vorbeşte cu dramatism, emoţie şi umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este totodată o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra României de azi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri