Ramona Mitrică, ambasadoarea filmului românesc la Londra

Data publicării:
romanca-1

Ramona Mitrică este directorul unui important festival de film românesc la Londra, are o editură la care publică romane românești de suspans și polițiste, conduce o firmă de consultanță artistică și are un obiectiv în care crede cu tărie: să promoveze cultura română, să arate lumii că existăm.

„Întotdeauna am fost fascinată de modul în care pot să transmit ceva despre cultura mea, despre ce știu eu mai bine să fac, să transmit altcuiva, unui spectator străin”, spune Ramona Mitrică, antreprenor cultural.

Ramona Mitrică a ajuns la Londra acum 15 ani. În anul 2003 a pus bazele Festivalului de Film Românesc de la Londra, un proiect care s-a ridicat odată cu „noul val” al cinematografiei. Actori, regizori, debutanți sau veterani, cu toții au fost ajutați de Ramona să fie cunoscuți în Marea Britanie.

„De la Cristi Mungiu, Nae Caranfil... au venit cu filmele lor clasice sau mai noi”, adaugă Ramona Mitrică.

Cu peste 200 de proiecte culturale realizate, Ramona îi face pe românii care trăiesc la Londra să se simtă uniți și importanți. Crede că proiectele culturale pot ajuta comunitatea din Marea Britanie şi acesta este modul ei de a oferi ceva înapoi ţării în care s-a născut.

Ce simt eu este că vreau să ajut pe oricine are nevoie de ajutor. Și de acolo în mod special. Așa am început cu tot ce fac. E legat de România absolut tot ce fac”, mai spune Ramona Mitrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri