Victor Rebengiuc: E un drum greșit pe care mergem

Data publicării:
rebengiuc burtiera

România riscă să rămână copilul sărac al Uniunii Europene şi asta pentru că se abate de la parcursul statelor vestice, crede actorul Victor Rebengiuc. Iar singurii care mai pot scăpa România de corupţie sunt tinerii care au protestat în Piaţa Victoriei, spune acesta într-un interviu pentru Digi24.

Reporter: Ce vă deranjează cel mai mult?
Victor Rebengiuc: Mă deranjează...gândirea asta. E un drum greşit pe care mergem. Avem nişte conducători care nu ne conduc spre ceea ce ar trebui să ne conducă. E ceva...eu fac parte din statul paralel. Sunt paralel cu conducerea statului. Nu vreau, nu mă impresionează deloc, nu înţeleg ce vor ei. Ar vrea ei să fie regi, ar vrea chiar să înfiinţeze o dinastie teleormăneană. Dar nu au ceea ce avea Regele Mihai, sfinţenia aia.

- Despre justiţie ce părere aveţi? Cum ar fi arătat România dacă nu ar fi existat DNA, de exemplu?
- Ar fi fost jefuită mai rău decât e acum. DNA a mai oprit un pic jaful. Există o luptă ca să desfiinţăm DNA-ul şi să putem jefui în voie, fără teama de a fi prinşi, fără teama de a fi pedepsiţi, fără teama de a răspunde de jafurile care se fac, dar sper că totuşi mentalităţile s-au mai schimbat. Există o generaţie nouă de tineri care vin cu altfel de preocupări şi nu tolerează asemenea manipulări.

- Cum sunt tinerii din Piaţa Victoriei? Sunt speranţa noastră?
- Păi sunt speranţa noastră. Sunt oameni care au mai dat cu nasul pe afară, au văzut ce se întâmplă în ţările democratice. Nicăieri nu există democraţie perfectă, dar există democraţie.

- Ce ar trebui să îi preocupe pe tineri acum, care sunt priorităţile lor?
- Să se descopere ei pe ei, să fie ei înşişi, să ştie ce îşi doresc, să lupte pentru a realiza ceea ce doresc. Nu pot să-i învăţ să fure, să înşele. Îi învăţ să lupte pentru a-şi crea un viitor bun.

Cum vede marele actor clasa politică şi destinele românilor, aflați la ora 19:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri