VIDEO. Ambasadorul britanic recită „Lacul”, de ziua lui Mihai Eminescu, la Ipoteşti

Data publicării:
ambasador paul brummell ipotesti

Ambasadorul britanic Paul Brummell s-a aflat luni, de ziua lui Mihai Eminescu şi a Culturii Naţionale, la Ipoteşti, unde a înregistrat un videoclip în care apare recitând poezia „Lacul”.

„Este 15 ianuarie, Ziua Culturii Române, data naşterii lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român, şi ne aflăm în nord-estul României, în afara localităţii Ipoteşti, unde Eminescu şi-a petrecut o parte din copilărie. Aceasta este lacul cunoscut ca lacul nuferilor, care a inspirat una dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, «Lacul»”, spune ambasadorul.

El descrie poezia drept una „romantică”, ce vorbeşte despre un tânăr care visează lângă lac la o femeie care apare din apă. Brummell spune că, spre desosebire de momentul în care este descris lacul în poezia lui Eminescu, vara, acum peisajul este unul alb, însă foarte frumos.

După aceasta, Paul Brummell a citit „Lacul” în limba română.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri