24înOraș. Concertele și piesele de teatru ale săptămânii

Data publicării:
concert

În prima zi a săptămânii „oferta specială” este piesa de teatru „Maitreyi”, cu Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu și Aylin Cadir. O poveste de dragoste ce împletește romanul lui Mircea Eliade cu romanul răspuns, al lui Maitreiy Devi. Piesa emoționată, în regia lui Chris Simion, se va juca la Palatul Copiilor, astăzi de la ora 20. Tot astăzi, la Cinema Scala, de la ora 20.00, trupa Timpuri Noi sărbătorește 19 ani de existență, printr-un concert unplugged.

Marți se joacă „D'ale carnavalului”, a lui I. C. Caragiale, pe scena Teatrului Nottara, de la ora 19. Și tot mâine, la Teatrul Național București, de la ora 20.00, se joacă piesa „Dineu cu proști”.

Miercuri este programat un spectacol al Fanfarei Ciocârlia, grupul de 12 instrumentiști din satul Zece Prăjini, județul Iasi. Muzica lor a cucerit întrega lume, iar ritmurile folclorice românești si romanes au fost sursa inspirației pentru DJ și muzicieni de renume internațional. Vor cânta în Silver Church, miercuri, de la ora 21.00. Tot miercuri este anunțat „Farfarello” live, cu violonistul Mani Neumann și chitaristul Ulli Brand, în club Puzzle, de la ora 21.00.

Joi, Mark Knopfler aduce magia muzicii Dire Straits la București. El este fondatorul, chitaristul, compozitorul și solistul vocal al trupei britanice înființate în 1977. Mark Knopfler cântă pentru prima dată în România, în turneul solo, la Sala Palatului, de la ora 19.00. Ziua se termincă cu un concert al trupei „Urma”, la Arenele Romane, de la ora 18. Cu aceasta ocazie trupa lasează și piesa „Lost END”, noua lor creație.

Ce se întâmplă în țară

În Banie este în plină desfășurare Aniversarea Filarmonicii din Craiova, până pe 24 aprilie, cu ocazia sărbătoririi celor 66 de ani de existență.

La Brașov, miercuri, are loc o premieră: la Centrul Cultural „Reduta”, se poate vedea piesa „Adam și Eva”, scrisă de Mark Twain. Intrarea e liberă, începând cu ora 19.00.

Joi începe la Timișoara „Tim SHORT”, un festival international de scurt metraje, aflat la cea de a cincea ediție, care durează din 24 până pe 28 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri