27 de iahturi, în cursă între Mangalia şi Varna

Data publicării:
iahturi

Aproape 150 de competitori din România, Bulgaria şi Mare Britanie participa la cursă. Pasiunea este atât de mare încât unii proprietarii plătesc între 20.000 și 550.000 de euro pentru o singură ambarcaţiune.

„În primul este un lucru de echipă suntem deja un echipaj semiprofesionist. Am evoluat foarte mult în ultimele trei ediţii”, a declarat Vlad Răpişcă, un membru al echipajului.

27 de iahturi participă la acest concurs cu miză și, mai ales, cu orgolii.

„Această cursă este foarte importantă pentru Marea Neagră, dar ar fi mult mai bine dacă mai multe ţări ar fi implicate. Dar cred că este ceva ce poate fi clădit an de an. Pentru primii ani, eu spun că este foarte bun acest număr de 27 de ambarcaţiuni”, a afirmat Anastasios Fotis, un arbitru din Grecia.

După luni întregi de pregătire, momentul pe care toată lumea îl aştepta a sosit.

Startul a fost dat paradoxal de un profesionist al sportului care a stat în afara competiţiei în acest an. Gabriel se pregăteşte deja pentru o aventură mult mai mare. Va pleca cu un căpitan al unei ambarcaţiuni din Scoţia, într-o cursă mult mai lungă. Temerarii vor să străbată Atlanticul cu o ambarcaţiune cu vele.

„Un fel de Everest al marinarilor, să treci Atlanticul, să ajungi la Capul Horn. Acesta este Everestul Marinarilor”, a mărturisit acesta.

Duminică, în apele teritoriale ale Bulgariei, vor fi organizate ultimele curse și vor fi decernate trofeele Black Sea Regata 2013. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri