Sari la conținut

Actrița suedeză care o înlocuiește pe Angelina Jolie în rolul Larei Croft într-un nou "Tomb Raider"

Foto: Gulliver/Getty Images

Acțiunea filmului se desfășoară în tinerețea personajului, atunci când Lara își începe prima aventură, a indicat joi Los Angeles Times, citat de Agerpres, precizând că pelicula va fi regizată de norvegianul Roar Uthaug.

Prima producție "Lara Croft: Tomb Raider", lansată în sălile de cinematograf în 2001, s-a inspirat din jocul video cu același nume comercializat în 1996. Angelina Jolie a intrat în pielea personajului doi ani mai târziu, în "Lara Croft Tomb Raider: Leagănul vieții". Niciunul dintre cele două filme nu s-a bucurat de succes la critică, însă a fost remarcat jocul actriței. Filmele s-au bucurat totuși de succes la public, având încasări de 275 și, respectiv, 157 de milioane de dolari în toată lumea.

MGM, care a cumpărat în 2012 drepturile francizei, nu a confirmat faptul că i-ar fi încredințat rolul eroinei actriței suedeze de 27 de ani. Ea a câștigat în luna februarie premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar în "The Danish Girl".

Remarcată în două filme de epocă în 2012 — "A Royal Affair" al danezului Nikolaj Arcel și "Anna Karenina" al regizorului britanic Joe Wright—, Alicia Vikander a jucat în numeroase pelicule, trecând de la un registru la altul. În 2015, Alicia a figurat în distribuția a șase filme, printre care thrillerul SF "Ex Machina", rolul aducându-i o nominalizare la Golden Globes.

Fiica unei actrițe și a unui psihiatru, Alicia Vikander s-a născut la Goteborg (Suedia) în 1988 și a plecat la 15 ani în Stockholm, la Baletul regal suedez. A renunțat în cele din urmă la o carieră de balerină în favoarea celei de actriță. În 2016, ea urmează să joace în al cincilea film al seriei "Bourne", încheie 20minutes.ch.