Sari la conținut

Adele şi-a egalat propriul record, după ce single-ul ei ”Hello” a petrecut 19 săptămâni pe primul loc în topul Billboard

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Artista britanică reuşise aceeaşi performanţă şi în 2011, cu single-ul ”Rolling in the Deep”.

Celine Dion este singurul artist din lume care a avut două single-uri ce au ocupat primul loc în topul Billboard's Adult Contemporary Radio Airplay timp ce cel puţin 19 săptămâni - piesa ”Because You Loved Me” a petrecut 19 săptămâni în fruntea acestui top, în 1996, iar cântecul ”A New Day Has Come” a rămas timp de 21 de săptămâni pe primul loc al aceluiaşi clasament, în 2002.

Al treilea album de studio al cântăreţei Adele, ”25”, a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, în momentul lansării sale, pe 20 noiembrie 2015. ”Hello”, ”When We Were Young” şi ”All I ask” sunt primele trei single-uri extrase de pe acest album.

Adele, născută pe 5 mai 1988, este o interpretă şi compozitoare din Marea Britanie, care a declarat de mai multe ori că se consideră „o cântăreaţă soul care face muzică pop”. În 2008, şi-a lansat primul album de studio, ”19”, care s-a vândut în peste 6 milioane de copii.

În 2009, a câştigat două premii Grammy şi a fost supranumită de presa britanică „Noua Amy Winehouse”. În 2011, şi-a lansat al doilea album de studio, ”21”, care, graţie unor piese precum ”Rolling in the Deep”, ”Someone Like You” şi ”Set Fire to the Rain”, a avut un succes fenomenal şi s-a vândut în peste 29 milioane de copii pe plan mondial. Acel album i-a adus artistei britanice şase premii Grammy în 2012.

În acelaşi an, a înregistrat piesa ”Skyfall”, tema muzicală a filmului onomim din seria ”James Bond”, pentru care a fost premiată cu un Glob de Aur şi un premiu Oscar.

 sursa: news.ro