Sari la conținut

Afacere nouă din lucruri vechi

Patrick și Cezar au renunţat la meseriile de farmacist și designer pentru a-şi deschide propriul atelier. Ideea le-a venit în urmă cu opt luni, într-un magazin în care căutau o cutie simplă și ieftină pentru depozitat lucruri.

Patrick Popa: „Am găsit o cutie frumoasă din lemn, arată bine, dar scrie făcut în China și mai și costa 100 de ron. Stai puțin, de ce să dăm noi banii âștia pe un obiect făcut în altă parte, când noi putem să facem această cutie”

Patrick are 25 de ani. A studiat arhitectura în liceu şi a făcut facultatea la Paris, unde s-a specializat în design interior. Prietenul său, Cezar, este cu 7 ani mai în vârstă şi a lucrat ca farmacist în București. Pasiunea lor comună pentru obiecte autentice i-a dus tocmai la Greci, în judeţul Tulcea.

Cezar Cocoș: „Ne-a fost mai ușor să ne creăm un atelier aici și mult mai ușor să găsim aceste obiecte, pentru că acestea se găsesc din ce în ce mai greu în lumea marilor orașe.”

Una dintre piesele cu care se laudă este un toc de ușă vechi, din lemn de stejar, pe care l-au transformat într-un bar de grădină.

Patrick Popa: „Aici înăuntru se poate pune un dozator de bere și vii și primești oaspeții dându-le o bere”

Și pentru că viața la țară este o continuă sursă de inspirație pentru cei doi prieteni, în atelierul lor și-a găsit loc și o fereastră de casă veche.

Cezar Cocoș: „Noi am găsit-o în noroi. Vrem să facem o măsuță de cafea.”

Obiectele realizate de cei doi tineri pot fi cumpărate direct, la uşa atelierului, sau prin comenzi pe site-ul lor.