BONTON. Despre voluntari și voluntariat alături de Dragoș Bucurenci

Data publicării:
bucurenci2

„Eu mi-am început cariera ca voluntar, am lucrat ca voluntar la Salvați Copiii, undeva la marginea orașului, făceam meditații într-un cămin de copii. Și pentru mine voluntariatul a însemnat, încă de la începutul vieții mele adulte, ceea ce însemna el pentru cele mai multe persoane din lumea vestică, o formă de învățare. Eu am învățat atât de multe la căminul din Bucureștii Noi, cât nu am învățat în cei 12 ani de școală”, povestește invitatul.

Dragoș Bucurenci vorbește și despre campaniile promovate prin intermediul asociației pe care o conduce și succesul neașteptat obținut.

„Eu spuneam că atunci când cineva face voluntariat la noi este la fel de important ca și alți 100 de oameni să audă că acel cineva a făcut voluntariat. Ne interesează foarte mult diseminarea exemplului, nu doar ca el să se întâmple, ci ca alți oameni să vadă, pentru că eu cred că oamenii învață prin modelare. E drept că aici am fost destul de pionerat, nu toată lumea a fost destul de fericită, dar eu am știut că dacă oamenii o văd în țara asta pe Mihaela Radulescu că pune mâna pe gunoaie, o să se schimbe ceva în mintea lor referitor la a pune mâna pe gunoaie”, spune Dragoș Bucurenci.

Un interviu sincer despre cât de greu este să strângi voluntari pentru cauze nobile în România duminică, de la 17.30 pe Digi24, în cadrul emisiunii Bonton, prezentată de Dana Gonț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri