Sari la conținut

"Bucharest City", o aplicaţie pentru telefon care promovează turismul în Capitală

Să fii turist în Bucureşti e mult mai simplu dacă ai un smartphone la îndemână! Trebuie doar să decizi ce vrei să vizitezi: Palatul Parlamentului, Piaţa Revoluţiei sau Ateneul Român?”, relateazăMădălina Iacob, reporter Digi24

Asta şi-a dorit şi Alex când a creat aplicaţia pentru turişti, ce poate fi utilă şi localnicilor.

Găseşti o agendă bogată de evenimente, restaurante, cafenele, cluburi, atracţii turistice, 80 de atracţii şi 6 rute. O rută a comunismului, o rută a secretelor din Bucureşti”, spune Alex Filip, iniţiatorul aplicaţiei

Primii turişti care au testat-o sunt încântaţi. Chiar creatorul ei merge pe străzi şi le arată cum să o folosească. Bucharest City a avut peste 7 mii de utilizatori într-o săptămână.

„După cum poţi vedea, acesta este Ateneul Român, care este chiar aici. Pentru că totul este în funcţie de distanţa la care te afli. Asta e bine! Îmi place”, spune un turist.

Tu eşti din Brazilia şi tu din Egipt. Oamenii, istoria, politica sunt asemănătoare deşi sunt în colţuri diferite ale lumii”, adaugă un turist.

Aplicaţia Bucharest City este utilă nu doar turiştilor străini. Fiecare asemenea idee poate duce Bucureştiul mai aproape de titlul de Capitală Europeană Culturală în 2021, o ţintă pe care autorităţile nu vor să o rateze.

Este o idee extraordinară, o încurajăm. Încercăm chiar în standurile noastre acum să implementăm tot felul de soluţii IT inovatoare făcute de tineri pentru a dimaniza standurile, a promova România pe gustul tuturor”, spune Raluca Anghel, directoare în cadrul Autorității Naționale pentru Turism.

Bucureştiul este vizitat în fiecare an de aproape două milioane de turişti, de patru ori mai mulţi decât la începutul anilor 2000.