Businessul de după Jurnalism care aduce lumina Crăciunului

Data publicării:
lumanari Craciun

Deşi a terminat Jurnalismul, Ruxandra Sana a fost împinsă de pasiunea pentru artă într-un domeniu cu totul diferit. Iar din atelierul ei ies lumânări cu forme variate - îngeraşi, brăduţi sau oameni de zăpadă.

Toate produsele sunt realizate manual. Ele se toarnă în matrițe speciale care pot fi de silicon, metal, în funcție de forma pe care dorim să o obținem, după aceea vin pictate. În medie, avem undeva la 1.000 - 1.200 de modele”, a spus Ruxandra Sana.

E nevoie de multă muncă, mai ales că unii clienţi cer şi personalizarea lumânărilor. „Luăm din cazan și turnăm matrița. În funcție de mărimea formei, timpul de întărire a parafinei poate dura între jumătate de oră și 6, 7 poate chiar 8 ore.

Pentru ca produsul final să arate perfect, tânăra tratează orice creaţie ca pe o operă de artă. Deși la început, mai toată lumea îi spunea că piața din România nu este pregătită pentru o astfel de afacere, încrederea în talentul ei a făcut-o să meargă mai departe. Și a reușit. Comenzile sunt atât de multe, încât tânăra a trebuit să îşi angajeze două ajutoare.

„A început și la noi acest trend de a achiziționa obiecte decorative mai simple, au început să cumpere lumânări care nu sunt atât de tare încărcate”, a spus Ruxandra Sana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri