Sari la conținut

CA-N FILME | Primul producător de film din România

O minte deschisă şi o gândire liberă. Acestea sunt ingredientele care l-au condus în adolescenţă şi tinereţe şi care au stat la baza succesului său în businessul de mai târziu. Vlad Păunescu a simţit cenzura din perioada comunistă, dar a preferat să o ignore, şi şi-a canalizat resursele înspre imaginea de film, prima lui pasiune.

După Revoluţia din 1989, Vlad Păunescu a lăsat camera de filmat din mână şi s-a apucat de o meserie nemaiauzită în România: producţia de film. Voia un studio cinematografic nou, proaspăt, cu totul diferit de Buftea.

Aşa a apărut Castel Film, motorul care a împrospătat industria de film din România şi a adus-o în atenţia străinilor. Peste noapte, ţara noastră a devenit tentantă pentru cineaştii de la Hollywood.

Din 1992 şi până astăzi, în studiourile lui Vlad Păunescu s-au produs peste 140 filme şi sute de reclame recunoscute. Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellwegger, Steven Seagal, David Hasselhoff, Christopher Lambert, Adrian Paul sau Jean-Claude Van Damme au venit în România via Castel Film şi, mai important, multe dintre aceste celebrităţi au revenit aici. Filmul este o industrie profitabilă pentru România, crede Vlad Păunescu, dezamăgit că autorităţile... nu realizează acest lucru.

Anul acesta, Vlad Păunescu s-a întors în zona creativă, artistică a filmului şi a debutat în... regie de lungmetraj. Filmul său „Live” a fost lansat pe 15 mai în cinematografe şi spune pune povestea Emei, intrerpretată de Rodica Lazăr, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații. După o carieră de 30 de ani, Vlad Păunescu îşi doreşte în continuare ceea ce visa şi în anii 80, la început de drum: să facă film de calitate... la el în ţară. Pentru că se poate.