Sari la conținut
News Alert

Călători de meserie. 14 tineri au plecat într-o excursie de patru ani prin România

Peisajele spectaculoase, cimitirul de la Săpânţa sau mânăstirile vechi de sute de ani din Maramureş au fost filmate de grupul de tineri pasionaţi de drumeţie şi aventură. Au decis să bată România în lung și-n lat în căutarea celor mai spectaculoase zone ale țării. Şi au reuşit, spun ei.

„Practic ne-am ars corăbiile cu toții, ne-am lăsat job-urile și am început să călătorim în direcția visului nostru”, spune Alexandru Damaschin, membru al grupului Zig-Zag prin România.

„Mie îmi place să spun acum că sunt în aventura vieții mele”, afirmă și Laura Chihaia.

Aventură pe care tinerii nu o ţin doar pentru ei. Arhivează cele mai importante obiective turistice pe care le vizitează, după care le încarcă pe internet pentru ca toată lumea să se poată bucura de frumuseţile ţării.

„Suntem 14, ne împărțim în patru echipe: echipe de vânzări, cei care de obicei mergem și vorbim cu hotelurile. Apoi echipa de conținut: cei care postează mereu noutățile și toate interviurile pe care le luăm, apoi avem echipa 3, echipa developerilor, cei care fac update-ul informației și apoi echipa foto-video”, spune Cristian Milea, membru al grupului Zig-Zag prin România.

În plus, peste tot pe unde ajung, ascultă poveștile oamenilor.

Grupul Zig-Zag prin România a călătorit până acum prin Botoșani, Suceava, Maramureș, Satu Mare și Bihor. Tinerii spun că excursia lor va dura patru ani, timp în care vor aduna povești pentru a lansa câte un ebook de 200-300 de pagini pentru fiecare zonă a ţării.