Cât costă o vacanță în orașele cu cele mai spectaculoase construcţii din lume

Data publicării:
Sagrada Familia 02

Turnul Burj Khalifa din Dubai ocupă locul întâi în topul celor mai înalte clădiri din lume. Românii care au ajuns acolo au doar cuvinte la superlativ.

Nu are cum să nu fie impresionantă o clădire care are aproape 1 kilometru înălţime. Atunci când eşti la peste 800 de metri înălţime să vezi tot peisajul din Dubai”, afirmă Răzvan Pascu, consultant în turism.

Construcţia are 163 de etaje, iar pentru a merge într-o minivacanţă de 4 zile aveţi de plătit peste 800 de euro de persoană.

Costurile sunt asemănătoare şi dacă alegeţi Arabia Saudită, unde se află cea mai mare moschee din lume, dar şi Mecca Royal Hotel Clock - un turn de peste 600 de metri înălţime, cu 120 de etaje.

Şi România are cu ce se mândri în faţa turiștilor - Palatul Parlamentului care este cea mai mare clădire administrativă din lume și cea mai scumpă.

„Am auzit despre această clădire şi vrem să o vedem”, spune un turist.

„Eu nu înţeleg de ce au făcut toată casa asta, pentru ce trebuie aşa mult camere”, consideră un alt turist.

Spania are un obiectiv unic: Sagrada Familia din Barcelona, catedrala neterminată a lui Gaudí. O săptămână de vacanţă are tarife ce încep de la 600 de euro de persoană.

Asia rămâne însă etalon al construcţilor spectaculoase. Marele zid este cel mai important obiectiv turistic al Chinei, iar cine ajunge aici se poate lăuda că a văzut şi cel mai lung cimitir de pe pământ. Se spune că peste un milion de muncitori au murit în timp ce construiau cei peste 6.400 de kilometri de zid.

O vacanţă în China nu este deloc ieftină - tarifele pornesc de la 1.500 de euro de persoană, pentru o săptămână.

Tarife similare sunt şi pentru excursii în Taiwan sau Malaezia.

În Taiwan, clădirea Taipei 101 este cea mai înaltă din ţară, are peste 500 de metri înălţime. În Malaezia găsim turnurile Petronas, care până în 2004 au fost cele mai înalte clădiri din lume”, mai spune Răzvan Pascu, consultant în turism.

De cealaltă parte a globului, printre construcţiile emblematice găsim Statuia lui Isus din Rio de Janeiro, un simbol al Braziliei. O săptămână de vacanţă costă acolo peste 2.000 de euro de persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri