Sari la conținut

Cele mai frumoase pieţe de Crăciun din România

Vin sărbătorile de iarnă, iar pieţele din România se întrec în decoruri festive. Târgurile amenajate în marile oraşe se străduiesc - şi unele chiar reuşesc - să concureze cu faimoasele târguri din străinătate. 

România este gata de sărbătoare. Milioane de beculeţe colorate au colorat marile oraşe, iar târgurile de Crăciun atrag toate privirile.

Anul acesta în Bucureşti, sărbătorile sunt marcate de un traseu de 33 de kilometri de decoraţiuni cu peste trei milioane de luminiţe şi un Târg de Crăciun amenajat în Piaţa Constituţiei. Aici sunt 100 de căsuţe cu cadouri, produse de artizanat, bunătăţi sau produse tradiţionale. Patinoarul în aer liber, caruselul, atelierele, dar şi Casa lui Moş Crăciun fac parte decorul pieţei de Crăciun care va rămâne deschisă până pe 27 decembrie.

La Sibiu, pe clădirile care înconjoară Piața Mare este proiectată o pădure de brazi peste care cad fulgii de nea. Oamenii se pot bucura de muzică, dar şi de bunătăţile aduse de comercianţi. Peste 100 producători au venit la cea de-a 11-a ediţie a Târgului de Crăciun. O premieră pentru acest an sunt comercianţii veniţi de peste hotare, din Austria şi Germania. Chiar dacă mai e ceva timp până de sărbători, târgul a înregistrat deja un număr de vizitatori record. Numai în perioada minivacanţei de 1 decembrie, 100.000 de oameni au fost prezenţi în Piaţa Mare.

Atelierul lui Moș Crăciun este şi el vizitat în fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare. Turiştii se mai pot bucura de un carusel, construit special pentru acest eveniment, de concerte, instalaţii şi mâncare tradiţională. Bradul de Crăciun are, ca în fiecare an, 20 de metri. Târgul de Crăciun de la Sibiu este deja cunoscut în ţară şi în străinătate şi este de multe ori comparat cu Târgul de Crăciun de la Viena.

Ceva mai mult timp se vor bucura timişorenii de Târgul de Crăciun, care se va desfăşura în două pieţe, până pe 8 ianuarie 2018. Vizitatorii pot alege între zona gastronomică, cu produse cu specific românesc, un târg de meşteşuguri cu produse tradiţionale, peste 100 de căsuţe, spectacole de muzică şi dans din folclorul românesc, concerte şi activităţi interactive pentru familie: carusel, ateliere creative şi o pădure de brazi. Cei ce vor veni la târg vor putea picta pe globuri de sticlă și vor putea face desene pe ceramică. Târgul poate fi vizitat zilnic, între orele 10 şi 23.

La Iaşi au fost instalate anul acesta peste 500 de figurine şi au fost împodobiţi 24 brazi, în toate zonele din oraș. Pentru târgurile de sărbători au fost instalate aproape 60 de căsuțe, dintre care 20 în zona Bisericii Trei Ierarhi, 9 în zona Mitropoliei și 20 în Piața Unirii.

Atmosfera de sărbătoare a cuprins și Oradea. Târgul de Crăciun a fost amenajat, pentru al doilea an consecutiv, în Piața Unirii din centrul orașului. 30 de căsuțe cu produse specifice sezonului, o roată uriașă, un patinoar și concerte ale unor artiști cunoscuți sunt principalele atracții ale târgului. Toate clădirile din piaţa centrală sunt iluminate şi colorate prin proiecţii cu laser.

Târgul de Crăciun de la Oradea va fi deschis până pe 31 decembrie.