CINEMA. Câştigătorii premiilor BAFTA

Data publicării:
1102 20bafta-48755

Marele câştigător din acest an este filmul Argo, pus în scenă de Ben Affleck, care primeşte atât premiul pentru cel mai bun film, cât şi pe cel pentru regie. Mai mult, Ben Affleck este şi unul dintre actori principali ai filmului, alături de George Clooney. Acţiunea plină de suspans se desfăşoară în principal în Iran, în timpul celebrei crize a ostaticilor, când o serie de diplomaţi americani au fost capturaţi de fanaticii islamici.

Cel mai bun film britanic al anului a fost declarat Skyfall, ultimul din seria James Bond. Este pentru prima dată când un film din această serie este dinstins cu un premiu BAFTA

Cel mai bun actor într-un rol principal a fost declarat Daniel Day-Lewis, pentru prestaţia sa din drama americană „Lincoln”, iar cea mai bună actriţă este Emmanuelle Riva, care primeşte premiul pentru remarcabila sa creaţie din filmul „Amour”.

O categorie al cărei câştigător a fost aşteptat cu mult interes a fost cea a vedetei în devenire. A fost primit de Juno Temple, o tânără actriţă britanică de 24 de ani, în care englezii îşi pun mari speranţe.

Şi la final, un premiu care onorează o carieră. Premiul Academiei Britanice de Film a fost fost acordat lui Sir Alan Parker, regizorul unor filme precum „The Commitments” şi „Bugsy Malone”. Precedentul laureat fusese Martin Scorsese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri