Concert. Roger Waters promite un show grandios

Data publicării:
thewall

Superproducţia Roger Waters - The Wall din Capitală încercă să surclaseze, ca amploare, celelalte concerte de top organizate la Bucureşti. Producţia aduce în România una dintre cele mai mari scene din lume, de peste 150 metri lungime.

Truneul "The Wall Live" aduce în capitală un spectacol ce a reprezentat pentru multe generaţii simbolul luptei anticomuniste. De aceea organizatorii au propus ca loc de desfăşurare piaţa din faţa Casei Poporului.

E interesant să ai o asemenea producţie în faţa unui simbol important pentru Romania. O clădire care a fost construită pe vremea comuniştilor, pentru a fi sediul Partidului Comunist, şi s-a transformat la 180 de grade în sediul deomocratiei româneşti”, spune Laura Coroianu, reprezentanta firmei care a organziat evenimentul.

Turneul The Wall a fost pus în scenă între 1980 - 1981 de trupa Pink Floyd. Dar conceptul a fost modernizat de fostul membru al formaţiei, Roger Waters.

Ca să se vadă totul foarte bine am convenit cu Primăria Capitalei să stingem complet luminile în Piaţa Constituţiei. Toată lumina va veni de la zid înspre public”, spune Laura Coroianu.

Traficul rutier va fi restricţionat, începând de joi şi până pe 31 august, în zona Pieţei Constituţiei, pentru pregătirile necesare concertului „The Wall”.

La concert sunt aşteptaţi în jur de 50.000 de spectatori. Vor fi însă mai puţini decât la spectacolul susţinut, în 1992, de Michael Jackson, când în tribune s-au aflat 70.000 de fani, un record până acum pentru România.

Pe locul doi este concertul nonconformistei Madonna, din 2009, la care au fost prezenţi 65.000 de spectatori.

Stadionul a fost neîncăpător şi în 2007, la concertul Rolling Stones.

Mult entuziasm a fost în tribune şi acum trei ani, când trupa AC/DC a concertat la Bucureşti.

Memorabile rămân şi concertele susţinute de Bon Jovi şi Red Hot Chilli Papers, ambele strângând zeci de mii de fani.

Însă Rod Stewart este cel care a reuşit să aibă cea mai mare audienţă din istorie. Nu în România, ci în Brazilia, la Rio, unde, în 1994, pe plaja Copacabana s-au adunat în faţa scenei 3,5 milioane de spectatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri