Sari la conținut

CONSILIER DE ETICHETĂ. Cum să ne îngrijim imaginea „virtuală”

Karina Nagy, consilier de etichetă: Cât de mult ne pot afecta postările pe o pagină de socializare, atât din punct de vedere profesional cât şi din punct de vedere personal? Foarte mult ne pot afecta. De ce spun asta? Pentru că din punct de vedere profesional colaboratorii nu este de bonton să afle toate detaliile legate de trăsăturile corpului nostru, poate că am postat o fotografie în care suntem sumar îmbrăcate şi suntem într-o vacanţă.

Este de bun-gust să fotografiem doar peisajul din jur, tocmai pentru a împărtăşi cu ceilalţi bucuria de a petrece câteva zile în acel paradis, în concediul pe care ni l-am ales.

În momentul în care o persoană cu care colaborăm află toate aceste atu-uri ale noastre, ele câteodată se pot întoarce şi împotriva noastră. Un exemplu de astfel de persoană care postează fizicul său într-o ţinută sumară pe o pagină de socializare, poate să atragă în comportamentul colaboratorilor săi tot felul de reacţii nu foarte la locul lor.

Codul de bune maniere spune că ne putem afişa pe o pagină de socializare doar într-o ţinută decentă dacă ne dorim să avem relaţii decente, atât cu prietenii noştri cât şi cu colaboratorii.

În concluzie, atunci când dăm ultimul click de postare, merită să ne gândim: lezează imaginea mea? Nu! Postez. Lezează intimitatea şi emoţiile şi convingerile prietenilor sau a colaboratorilor mei? Da! Nu postez, atunci.  

Pe aceeași temă