Părinții din Israel sunt îndemnați să șteargă conturile copiilor de pe rețelele de socializare. Imaginile sângeroase pot fi dăunătoare

Data publicării:
Israel
Sursa foto: Profimedia Images

Mai multe școli din Israel le-au cerut părinților să șteargă conturile copiilor de pe rețelele de socializare, în condițiile în care pe internet circulă mai multe clipuri cu imagini sângeroase ale conflictului din Orientul Mijlociu. Imaginile cu ostatici sau orori comise pot avea un puternic impact emoțional asupra minorilor, scrie BBC. 

Pe rețelele de socializare circulă, de la izbucnirea conflictului dintre Israel și Hamas, mai multe clipuri cu ostatici și confruntări armate care pot dăuna dezvoltării copiilor. Școlile din Israel și nu numai le-au cerut părinților evrei să șteargă conturile minorilor, în special pe cele de pe TikTok și Instagram.

În filmări apar imagini cu civili uciși. 

Un apel similar au făcut și școlile din Statele Unite și Marea Britanie. 

Apel la protejarea copiilor

Unul dintre email-urile trimise de reprezentanții școlilor arată că inițiativa e sprijinită și de Guvernul israelian.

"Psihologii ne-au contactat și ne-au informat că guvernul israelian îi îndeamnă pe părinți să le spună copiilor lor să șteargă imediat conturile de Instagram și TikTok", se arată într-un e-mail.

O altă școală din New York a declarat că îi încurajează pe părinți să monitorizeze utilizarea rețelelor de socializare și să "discute despre cum să evite deschiderea acestor videoclipuri și ce să facă în cazul în care dau peste astfel de imagini".

De la începutul atacurilor, rețelele de socializare au fost inundate de imagini și videoclipuri cu imagini cu puternic impact emoțional. Printre ele se numără și un clip în care ostaticii "imploră pentru viața lor".

"Nu le putem permite copiilor noștri să se uite la aceste lucruri. De asemenea, este dificil, ba mai mult - imposibil - să monitorizăm tot acest conținut pe rețelele de socializare", susține o asociație a părinților din Tel Aviv. 

Unii experți cred, însă, că e destul de greu să-i ții departe pe copii de rețelele de socializare. Singura abordare fezabilă ar fi ca părinții să le explice minorilor de ce acel tip de conținut este dăunător.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri