UE avertizează platformele de socializare că există riscul ca Hamas să transmită execuții în direct și le cere să protejeze cetățenii

Data publicării:
Thierry Breton
„Lucrurile s-au schimbat în Europa. Există o lege. Trebuie respectată.", a spus comisarul european Thierry Breton (foto). Sursa foto: Profimedia Images

Comisarul Uniunii Europene (UE) pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat miercuri că a cerut platformelor de socializare să se pregătească pentru riscul „execuțiilor transmise în direct” de către Hamas, astfel încât cetățenii să fie protejați, notează CNN.

„Ca parte a interacțiunilor noastre cu platformele, le-am cerut în mod special să se pregătească pentru riscul de execuții transmise în direct de Hamas, un risc iminent de care trebuie să ne protejăm cetățenii, și căutăm asigurări că platformele sunt bine pregătite pentru astfel de posibilități”, a spus Breton într-un discurs la Parlamentul European.

Un purtător de cuvânt al Brigăzilor Al-Qassam din Hamas a declarat săptămâna trecută că Hamas va începe să execute ostatici civili și să difuzeze imagini cu execuțiile, dacă Israelul țintește oamenii din Gaza fără avertisment.

„Declarăm că vom răspunde la orice atac împotriva oamenilor noștri care sunt în siguranță în casele lor, fără avertisment, cu execuția ostaticilor civili pe care îi avem și o vom difuza audio și video”, a spus Abu Obaida într-o declarație audio difuzată pe Al Jazeera arabă luni.
Miercuri, Breton a mai precizat că: „Dar să fim clari cu privire la această abordare. Subliniind responsabilitatea platformelor și a directorilor executivi ai acestora în gestionarea (sau lipsa de gestionare) a conținutului ilegal distribuit pe platformele lor, trimitem un semnal foarte explicit: lucrurile s-au schimbat în Europa. Există o lege. Trebuie respectată."

„Și permiteți-mi să fiu foarte clar: modul în care platformele răspund la întrebările Comisiei va fi inclus în dosarele noastre privind respectarea obligațiilor care le revin în temeiul DSA”, a conchis el.

Digital Services Act (DSA) este un regulament din legislația UE care urmărește să creeze un spațiu digital mai sigur în care drepturile fundamentale ale utilizatorilor sunt protejate și să stabilească condiții de concurență echitabile pentru întreprinderi.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri