Cuşti pentru scandalagiii beţi: Marea Britanie începe lupta cu huliganismul provocat de alcool

Data publicării:
alcool-1

Cei care iubesc băutura şi scandalul în egală măsură ar face bine să evite de acum Regatul Unit, ţară celebră pentru spectacolele oferite de bărbaţi şi femei în stare de ebrietate. Huliganii care au consumat alcool vor fi închişi în colivii speciale până se potolesc. În plus, vor plăti pentru şedere o sumă care le-ar putea provoca dureri de cap mai serioase decât o mahmureală.

Scenele cu femei şi bărbaţi violenţi după prea multe pahare consumate sunt familiare în zonele cu baruri şi cluburi din Marea Britanie. În Swansea, de exemplu, locuitorii au parte frecvent de astfel de spectacole şi urmările lor: „Oamenilor li se face rău, urinează pe unde vor, scuipă. Arată ca animalele, nu le pasă de nimic”, se plânge un locuitor.

Sătule de renumele prost adus ţării de scandalagiii iubitori de băutură, autorităţile de la Londra cred că au găsit soluţia: cei care beau peste măsură şi devin violenţi vor fi închişi până îşi revin. Cuştile pentru iubitorii de băutură vor fi instalate în apropierea barurilor şi a cluburilor.

Dar statul nu va cheltui nici un ban pe coliviile pentru huligani, care vor fi proprietate privată. Prin urmare, cei cazaţi în ele se vor trezi dimineaţa nu doar cu mahmureală, ci şi cu o notă de plată usturătoare: 400 de lire sterline pe noapte, echivalentul a peste 500 de euro, respectiv venitul unui muncitor britanic de calificare medie pe o săptămână.

Mulţi cetăţeni salută măsura: „Probabil că va încuraja oamenii să nu mai creeze probleme, dacă ştiu că vor fi închişi”, spune un londonez.

Marea Britanie ocupă locul opt în clasamentul marilor state consumatoare de băuturi alcoolice, cu 7,3 miliarde de litri în 2012, la o populaţie de 63 de milioane de locuitori. Un calcul simplu arată că un britanic consumă anual, în medie, peste 100 de litri de bere, vin şi spirtoase. Peste 1 milion de persoane au fost internate în 2012 din cauza abuzului de băuturi alcoolice, iar costul tratamentului s-a ridicat la circa 3 miliarde de lire sterline, în creştere cu o cincime faţă de anul anterior.

În medie, îngrijirea celor care abuzează de alcool în Marea Britanie îl costă pe fiecare contribuabil câte 120 de lire pe an.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri