Dietă controversată. Medicul care îți recomandă să slăbești sărind peste mese 

Data publicării:
dieta -GettyImages

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Acesta își sfătuiește pacienții care vor să slăbească să sară peste mese și să nu mănânce timp de 6 până la 24 de ore, 2 astfel de cure neconsecutive într-o săptămână. În aceste perioade recomandă să se consume doar apă, ceai verde și supă.

Renunțând la mâncare pe o perioadă mai lungă de timp vei încuraja arderea grăsimilor, susține dr. Fung. Când mâncăm regulat, sistemul digestiv macină alimentele, glucoza este eliberată în fluxul sanguin, iar aceasta este folosită pentru eliberarea energiei. Când nu mâncăm timp de 6 până la 24 de ore, ardem excesul de glucoză, numit glicogen, depozitat în ficat. După ce se termină rezervele, urmează grăsimea să fie arsă.

Dr. Fung susține că această metodă nu este periculoasă pentru sănătate: „Este 100% naturală. Este o dietă folosită de oameni de sute de ani.”

Unul dintre mituri este că organismul va începe să „consume” din mușchi. Neadevărat, spune acesta, iar rezultatele unui studiu îi susțin părerea. Cercetarea care a durat 70 de zile nu a arătat nicio schimbare a masei musculare în cazul participanților care au urmat această metodă.

Un alt mit susține că această dietă reduce nivelul de energie. „Rata metabolismului bazal crește. La oamenii cavernelor, când rămâneau fără mâncare, organismul producea mai multă energie,” explică specialistul.

De asemenea, pauzele alimentare îți fac mintea mai ageră, spune acesta, pentru că mai mult sânge ajunge la creier, sânge care altfel ar fi fost implicat în digestie.

Dacă vrei să urmezi regimul dr. Fung, iată câteva recomandări:

Încearcă această cură de două ori pe săptămână. Dacă îți pare imposibil de urmat, consumă cina și renunță la mic dejun și prânz a doua zi. Astfel, vei mânca zilnic ceva și îți va fi mai ușor să stai fără mâncare 24 de ore. Atenție, încearcă să nu faci excese la cină! Optează pentru alimente ușoare, cum ar fi piept de pui la grătar cu legume.

În timpul acestei cure, consumă ceai verde, apă și supă. Încearcă să consumi 2 litri de apă (în care poți stoarce puțină lămâie). De asemenea, poți consuma și o cană cu supă pentru a înlocui sarea pe care organismul o pierde dacă nu consumă mâncare (nivelul scăzut de sare provoacă dureri de cap).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri