Diplomaţia pedalează: 100 de oficiali şi angajaţi s-au întrecut pe biciclete în Cupa Ministerului Afacerilor Externe

Data publicării:
titus corlatean

Startul turului ciclist s-a dat sâmbătă dimineaţă, devreme, în nordul Capitalei. Participanţii nu s-au lăsat intimidaţi de ploaia care a început cu doar câteva minute înainte de întrecere. „Important este să facem mişcare”, a spus unul dintre participanţi.

Şi diplomaţii belgieni şi polonezi s-au bucurat de mişcarea pe care au făcut-o pe bicicletă, dar au avut câteva reproşuri de făcut. Ei le-au transmis autorităţilor române că mai au de lucru la infrastructura pentru biciclişti: „Ciclismul pe aici este cam solicitant, sunt denivelări. Cred că ar fi necesare câteva îmbunătăţiri. (...) În Bruxelles e mai sigur să pedalezi decât aici. Mi-ar plăcea să fie mai multe piste pentru biciclete aici. Sunt câteva, dar nu suficiente.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, s-a ferit să vorbească despre gropi sau despre lipsa pistelor pentru biciclete, lăudând prestaţia României la cursă, pe care a calificat-o drept „dură”.

Cupa Ministerului Afacerilor Externe este anul acesta la a XI-a ediţie şi este deja o tradiţie pentru diplomaţii români şi străini. Ei se vor întrece în zilele următoare la încă şapte sporturi, printre care tenis, baschet şi fotbal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri