„Django unchained", noua dezlănțuire nebunească a lui Tarantino

Data publicării:
22012013 20django-45013

„Django Unchained" este nouă dezlănțuire nebunească a regizorului Quentin Tarantino. O dezlănțuire pentru care va fi plătit pe măsură: de la premiera din 28 decembrie, pelicula a încasat 125 de milioane de dolari numai din vânzarea de bilete; și-a depășit deja costurile de producție. Dar și Tarantino va plăti mult, având în vedere reacțiile furioase ale unor critici și colegi de breaslă la adresa filmului.

„Quentin întotdeauna face lucruri care îi determină pe oameni să ia aminte la munca lui! Filmul este o arta impresionantă. Quentin are un fel aparte de a spune o poveste, are o viziune anume asupra istoriei, asupra ideii de spațiu și timp. Și cred că acest film va fi motorul multor conversații", a explicat actorul Samuel L. Jackson.

În 1858, cu doi ani înainte de izbucnirea Razboiului Civil din America, un sclav de culoare pe nume Django este cumpărat de Dr. King Schultz, care îi promite libertatea în schimbul unui pact: Django trebuie să îl ajute pe Schultz să ajungă la frații Brittle, unii dintre cei mai periculoși criminali ai vremii.

„A fost interesant să ne gândim cum o să joc rolul unui sclav! Ești Jamie Foxx, ai avut atâtea roluri la Hollywood, cum procedezi astfel încât să renunți la control și să… joci rolul unui sclav? Cum să fii neștiutor, cum să fii o persoană care nu știe să citească?”, a povestit actorul Jamie Foxx.

Deocamdată, America strigă destul de tare împotriva lui Quentin Tarantino. Criticii spun că acest lucru s-a văzut deja la anunțarea nominalizărilor pentru Premiile Oscar 2013, când Tarantino nu s-a numărat printre favoriții pentru Regie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri