Sari la conținut
News Alert

Emanciparea femeilor din România. Cele mai întâlnite prejudecăți despre reprezentantele sexului frumos

Femeile bârfesc, femeile frumoase nu sunt deștepte, femeile conduc prost.

Femeia mamă, femeia care are mereu grijă de copil, care schimbă copilul, doar ea dă medicamente copilului când se îmbolnăveşte, femeia gospodină...”, enumeră Andreea Molocea, activistă.

Sunt doar câteva dintre prejudecățile de care femeile din toată lumea se lovesc în fiecare zi.

Bianca Brad a fost manechin. În anul 1990, a câştigat concursul "Miss Prinţesa Frumuseţii". Este blondă şi frumoasă, calităţi pe care mulţi le-au văzut drept defecte.

„Cel mai mult m-am lovit de faptul că, ah, e frumoasă şi atât, pentru că n-au apucat să mă cunoască și nu știu ce fel de om sunt și nu știu ce pot și habar n-au ce pierd”, spune Bianca Brad, fost manechin.

În România, bancurile cu blonde sunt printre cele mai cunoscute forme de prejudecată.

„Aceste reacţii discriminatorii faţă de blonde, faţă de femei, în general, pornesc de la frustrări ale multor bărbaţi, sunt generate de o incapacitate a oricărei societăţi moderne de a penaliza aceste ieşiri macho-iste”, afirmă Ana Bulai, sociolog.

Nici Camelia Șucu nu a scăpat de răutăţile celor din jur. Este blondă, conduce mașina, dar şi una dintre cele mai profitabile afaceri din România.

„De multe ori le spun partenerilor mei de discuţii sau de afaceri, să ştiţi că sunt blondă, dar vopsită”, spune Camelia Șucu, femeie de afaceri.

Duminică, de la ora 17.30, la emisiunea Bonton, înţelegem că, în spatele umorului, prejudecăţile sunt un prilej de îngrijorare.