Festivalul „Turnirul Cetăţilor” a reînviat la Bran spiritul medieval

Data publicării:
festival

Ioan de Ziebenburger este cavaler din anul 2010, însă face parte din ordinul Paladinii de Terra Medies de foarte mulţi ani. Este pasionat de viaţa celor care au trăit în Evul Mediu şi şi-a propus ca alături de cei pe care îi are în subordine să readucă la viaţă farmecul de odinioară.

„Trebuie să ai grijă de scutieri, să ai în grijă domniţe, să porţi lupte, să bei butoaie de vin e complicat şi să ţii piept cu brio la nişte ochi albaştri”, spune cavalerul.

După cum obişnuiau cu sute de ani în urmă, cavalerii le-au arătat celor prezenţi cum se luptau cu spadele şi suliţele. Din peisaj nu au lipsit domniţele care şi-au arătat măiestria la dans.

Iar spre seară, turiştii s-au relaxat la un concert de muzică simfonică.

„Foarte frumos, o seară minunată în acest frumos castel și am venit cu prietena mea din Germania, care este foarte fascinată de această țară frumoasă și seara asta în special”, spune o spectatoare.

Festivalul Medieval „Turnirul Cetăţilor” este la cea de-a patra ediţie. De la Bran, cavalerii se vor muta în Cetatea Făgăraşului, apoi în Piaţa Sfatului din Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri