GALERIE Cele mai fotografiate locuri din România pe Google Panoramio: Bucureşti, Biserica Neagră, Transfăgărăşan, Sibiu şi Sighişoara

Data publicării:
Panoramio

Metropola americană New York este cel mai fotografiat loc de pe pământ: aşa rezultă din clasamentul întocmit de serviciul Panoramio al motorului de căutare Google. Şi Bucureştiul apare în primele 100 de clasate.

Bucureştiul este cel mai fotografiat oraş din România, potrivit topului întocmit de Google, dar ocupă abia locul 91 în clasamentul general. Ne putem mândri însă şi cu alte locuri reprezentantive: Biserica Neagră din Braşov, de exemplu, este pe locul 295 în topul celor mai fotografiate locuri din lume. Transfăgărăşanul, Sibiul şi Sighişoara completează şi ele clasamentul românesc.

În afară de New York, cele mai impresionante oraşe după numărul mare de fotografii realizate sunt realizate în Europa. Topul este completat de Roma, Barcelona şi Paris, oraşe renumite pentru frumuseţea lor care atrage milioane de turişti în fiecare an.

Din regiune, cel mai bine stau vecinii unguri. Budapesta ocupă locul 9 în clasamentul celor mai fotografiate locuri de pe pământ. Vecinii de la sud de Dunăre ocupă doar locul 153, unde regăsim capitala Sofia. Şi Viena ocupă un loc destul de îndepărtat de top 10, clasându-se pe cea de-a 31-a poziţie.

Cele mai fotografiate locuri din România:

91. Bucureşti

295. Biserica Neagră din Braşov

315. Transfăgărăşan

350. Sibiu

388. Sighişoara

 

Cele mai fotografiate locuri din Europa:

1. Roma

2. Barcelona

3. Paris

4. Istanbul

5. Veneţia

6. Monte Carlo

7. Florenţa

8. Budapesta

9. Praga

10. Budapesta

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri