Gibraltar încântă prin fauna unică și prețuri atractive

Data publicării:
gibraltar

Teritoriu britanic de mai bine de trei sute de ani, Gibraltarul are o suprafaţă ce nu trece de şase kilometri pătraţi, dar nu-i lipseşte nimic pentru a atrage turiştii. De la plaje scăldate în apa Mediteranei şi magazine cu preţuri atrăgătoare până la fauna unică în Peninsulă, acest mic colţ de rai nu vă poate dezamăgi.

Avionul este mijlocul de transport cu care puteţi ajunge cel mai uşor în Gibraltar. În plin sezon estival, preţurile sunt însă mai ridicate: un bilet de avion cu zbor din Bucureşti până în Gibraltar poate ajunge şi la cinci sute de euro. Mai ieftin ar fi să luaţi avionul până în Malaga sau Alicante, costul unui zbor pornind de la 26 de euro, iar şi de aici să plecaţi spre destinaţia dorită.

Dacă alegeţi varianta zborului direct în Gibraltar, surprizele vă întâmpină chiar de la sosire. Poate unul dintre cele mai bizare aeroporturi din lume este acesta din Gibraltar. Pur și simplu, acesta este traversat în orice moment de mașini și de pietoni. Doar atunci când vine un avion se blochează traficul.

Teritoriu britanic încă din 1713, Gibraltarul se află într-un veşnic război verbal cu Spania, fie din motive de control al zonelor de pescuit din preajma coastei, fie din motive de contrabandă cu produse, mai ieftine aici decât în Spania. Turiştii ignoră disputele diplomatice şi profită din plin de magia locului. Cu toate acestea, majoritatea preferă să se cazeze la hotelurile din Spania, mai ieftine decât cele din Gibraltar. Tariful unei noapţi de cazare la un hotel spaniol pleacă de la 75 de euro de persoană. La hotelurile din Gibraltar preţurile ajung şi la 300 de euro.

Strada principală a micului oraş este arhiplină de turişti şi magazine cu oferte atrăgătoare. Moneda de schimb este lira sterlină, dar comercianții acceptă şi euro, iar preţurile sunt extrem de atrăgătoare deoarece nu includ TVA. Un pas obligatoriu pentru orice turist este telefericul spre vârful stâncii, unde pot fi întâlniţi câţiva locuitori cu totul speciali.

Una dintre principalele atractii aici in Gibraltar sunt maimuțele macaci, care fură tot, mai ales dacă este o pungă în care se află mâncare. În rest se spune că sunt prietenoase... până la proba contrarie.

Înconjurat aproape în totalitate de mare, Gibraltarul are şase plaje publice. Sporturile nautice au un rol foarte important şi sunt concentrate în jurul celor trei porturi. De la navigaţie, pescuit şi scufundări, până la admirarea păsărilor şi delfinilor, veţi fi plăcut surprinşi de varietatea de atracţii oferite de suprafaţa de şase kilometri pătraţi ai Gibraltarului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri