Sari la conținut

Ianuarie, luna călătoriilor ieftine cu avionul

Cele mai bune oferte, pentru moment, sunt cele din luna ianuarie. Este perioada de după vacanță când mai toată lumea se întoarce la muncă. Dar, dacaănu ai apucat să ieși din țară de Crăciun sau de Revelion, poți încerca măcar un city-break luna viitoare.

Roma este una dintre desinațiile cu cele mai spectaculose ieftiniri. Luna aceasta, zborul dus-întors din București către capitala Italiei costă între 125 și 150 de euro, în funcție de compania aeriană. În ianuarie, aceeași cursă este de aproape trei ori mai ieftină.

Cursa București-Paris are, de asemenea, parte de o ieftinire mare la început de an. Luna aceasta, biletul dus-întors costă 400 de euro la o companie de linie. La jumătatea lunii ianuarie, scade extrem de rapid și poate sa ajungă la 90 de euro.

Londra este o altă destinație scumpă care se ieftinește după sărbători. Luna aceasta, cursa dus-întors București-Londra costă aproximativ 300 de euro. În ianuarie, biletele pot fi cumpărate la doar 70 de euro.

În schimb, Madridul este una dintre destinațiile care se mențin destul de scumpe chiar și în luna ianuarie, când o cursă dus-întors costă 100-150 de euro.

Este de reținut faptul că, în luna ianuarie, ofertele companiilor low cost și cele ale celor de linie devin foarte apropiate. Operatorii cu tradiție lovesc în prețul biletelor și încearcă sa câștige din volum.

În 2015 își vor permite mai mult decât în alți ani, pentru că ieftinirea petrolului a ieftinit și kerosenul. De cealaltă parte, operatorii low cost deja au costurile la minimum, așa ca nu își permit să taie extrem de mult din preț.

Chiar și așa, vin, la rândul lor, cu oferte bune în ianuarie, care, la fel ca în cazul companiilor de linie, se extind până în februarie.