Idee de vacanță. Lacul Como, locul de filmare pentru Casino Royale

Data publicării:
como-waterfront-3

Lacul Como este situat în nordul Italiei, în regiunea Lombardia, iar ţărmurile sale sunt străjuite de Alpii italieni. Pentru a ajunge aici, mai întâi trebuie să mergi la Milano. Un bilet dus-întors pe ruta București-Milano și retur pleacă de la 190 de euro. Dar, dacă prindeți o ofertă last minute, puteți ajunge în capitala Lombardiei și cu 30 de euro. Există și varianta autocarului spre Milano, iar un bilet costă 80 de euro.

Costuri de transport Bucureşti-Milano

192 si 314 de euro - bilet de avion dus-întors

29.99 euro - ofertă last minute, bilet de avion dus-întors

80 de euro - bilet de autocar

Sursa: autogari.ro; esky.ro

După ce aţi ajuns la Milano, lacul Como este la doar 60 de kilometri distanţă, care pot fi parcurşi cu trenul sau cu autocarul. Un bilet de tren, doar dus, costă 9 euro, iar trenurile, între Milano şi Como, circulă din jumătate în jumătate de oră. Sunt și autobuze care vă pot duce acolo pentru 13 euro.

Preţurile biletelor de tren Milano-Como

Bilet de tren - 9 euro

Bilet de autocar - 13 euro

Sursa: raileurope-world.com

Pe malurile lacului Como, posibilităţile de cazare sunt nelimitate, începând de la campinguri foarte accesibile şi până la hoteluri de lux. Pentru o cameră de hotel, la două stele, puteţi plăti de la 44 de euro, în timp ce la trei stele, o cameră costă 64 de euro. Desigur pentru un confort mai mare, în hotel de patru stele, preţurile pentru o noapte de cazare depășesc 80 de euro.

Costurile unei nopţi de cazare

Hotel**: 44 de euro / persoană

Hotel***: 64 de euro / persoană

Hotel****: 88 de euro / persoană

Sursa: hotelium.com

Odată ajunşi la destinație, vă recomandăm o plimbare pe lac, preţul unui bilet porneşte de la 6 euro pentru un loc în barcă. Aveți posibilitatea să vă opriți și să vizitați celebrele localităţi aflate pe ţărm, printre cele mai cunoscute fiind Bellagio, Varenna şi Como. În Bellagio, de exemplu, puteţi vizita Grădinile vilei Melzi, amenajate în stil englez, unde veţi descoperi plante exotice rare, arbuști de camelii și azalee, dar şi o capelă şi o seră din sticlă.

Puteti zăbovi preţ de câteva ore pe străzile orăşelului Como și cerceta aleile înguste şi pietruite şi vilele cochete, care păstrează amintirile începutului de secol trecut. Tot aici vă așteaptă să creați încă o amintire podul cu lacăte. Legenda spune că dacă un cuplu îşi jură iubire veşnică şi agaţă un lacăt de pod iar mai apoi aruncă în apă cheia, nu se va despărţi niciodată.

Cele mai frumoase privelişti cu lacul Como, le veți descoperi din Farul Volta, de unde pot fi admirate din plin întinsul lacului de la 600 de metri altitudine, pentru 3,5 euro.

De-a lungul timpului, Lacul Como a fost una dintre destinaţiile preferate de personalităţi precum compozitorii Franz Liszt și Giuseppe Verdi, scriitorii Johann Wolfgang Goethe sau Charles Dickens. Și în zilele noastre liniştea lacului Como este căutată de vedete, iar recent actorul american George Clooney şi-a cumpărat o vilă situată pe malul apei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri