În căutarea recordului mondial. Echipajul unui hidropter va naviga între Los Angeles şi Hawaii

Data publicării:
hidropter 2

Acesta este hidropterul cu care şapte marinari vor încerca să doboare recordul de viteză între Los Angeles şi Honolulu. Cei 4.100 de kilometri trebuie parcurşi în mai puţin de cinci zile.

Alain Thébault, comandantul echipajului: „Tot ce vrea barca asta este să accelereze, să-şi ia zborul. E nevoie de mult timp pentru a face o ambarcaţiune clasică să prindă viteză, dar în cazul acesteia, trebuie să faci eforturi s-o încetineşti”.

Hidropterul a depăşit recordul mondial de viteză în 2009, când a plutit cu 92 de kilometri pe oră, datorită celor două aripi cu care este dotat şi care îl ridică puţin din apă, ca să evite frecarea. Pentru a doborî recordul de viteză între Los Angeles şi Hawaii, echipajul trebuie să îi testeze la maximum limitele.

Alain Thébault: „Vorbim de o situaţie cu totul aparte. Vom zbura peste valuri de trei metri înălţime şi vom înfrunta o maree de 20-25 de noduri (46 km/h, n.red.), aşa că trebuie să găsim nişte unghiuri bune de navigare”.

Pentru a pune pe picioare planul de călătorie a fost nevoie de trei ani şi eforturi financiare uriaşe. Căpitanul hidropterului şi-a vândut casa pentru a face rost de bani, dar nu a fost suficient. Echipajul a primit fonduri şi din partea prinţului Albert de Monaco şi a mai multor sponsori.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri