JURNAL PENTRU COPII. Allegreto, corul care cântă melodii în 19 limbi

Data publicării:
1811allegreto-34049

„Având ureche muzicală, automat că de aici vine și pasiunea ei pentru limbi străine, pentru că foarte ușor reușește să le prindă”, spune mama Andreei.

„Mie îmi place să călătoresc în cât mai multe țari și să vorbesc cu oamenii, să cunosc cât mai multă lume, iar la vârsta aceasta îi cunosc prin muzica”, mărturisește micuța.

Nu doar Andreea vrea să cunoască lumea prin muzică. Și colegii ei împărtășesc aceeași pasiune. „Atunci când învățăm un cântec într-o limbă diferită, plecăm în turneu în acea țară și, în felul acesta, am vizitat foarte multe țări, peste 15, și mi-am dezvoltat cultura”, spune o altă fetiță.

Pentru Andreea, cea mai mare provocare de până acum a fost China. Pentru că nu cunoștea limba, fetița a crezut că îi va fi imposibil să comunice. Însă muzica a ridicat această barieră. „Ne spunea atașatul cultural al Republicii Chineze la București că atunci când cânta Allegretto, dacă el ar sta cu spatele, ar crede ca ei sunt copii chinezi”, povestește Adriana Codreanu, profesor de canto.

Andreea și-a propus să învețe cântece în cât mai multe limbi străine. Visul ei este ca într-o zi să știe o melodie în fiecare limbă a lumii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri