JURNAL PENTRU COPII. Lecții de pilotaj la Aeroclub

Data publicării:
pilotaj

„Ideea de a mă înscrie la Aeroclub mi-a venit de când eram mică, am văzut un avion care a trecut foarte aproape de sol și atunci am rămas puțin uimită, ca să zic așa, și mi-a rămas secvența aia în minte”, spune Mihaela.

„Cei care doresc să urmeze cursurile în cadrul Aeroclubului României trebuie întâi să-și dorească să devină piloți. Nu știu, probabil că ne aducem cu toții aminte de întrebarea celebră: ce vrei să fii când vei fi mare. Cred că 99,99% dintre copii, cu precădere băieți, au vrut să fie piloți”, explică Alexandru Ion, comandant.

„Pasiunea pentru aviație o am de când sunt mic, chiar de la grădiniță, și ori de câte ori auzeam câte un avion de la aviația utilitară, ieșeam afară să-l văd. Era foarte frumos pentru mine”, mărturisește Ioan, în timp ce Cătălin explică: „Acest hobby îl am de când eram foarte foarte mic, vedeam avioane trecând pe cer și câteodată mai și strigam după ele...avion, ia-mă și pe mine-n zbor. Era o senzație foarte frumoasă!”.

Și pentru că aviația este o meserie pe cât de nobilă, pe atât de grea, am aflat, de la unul dintre așa-zișii „vulturi tricolori" că nu oricine poate ajunge să stăpânească și să direcționeze un avion. „Regulile sunt stricte, iar drumul spre perfecțiune trebuie parcurs cu disciplină și ambiție”, subliniază comandantul Alexandru Ion.

„Un pilot trebuie să aibă atenție distributivă, să poată să se concentreze. E mult de învățat, e greu, e câteodată obositor, dar a doua zi vii la aerodrom mâncând pământul”, spune Mihaela.

„Vreau să avansez aici la Aeroclubul României și mai departe dacă voi avea posibilitatea, în lotul de acrobație. Sunt șanse mai multe decât mi-am imaginat eu. Cu foarte multă muncă și seriozitate, poți ajunge”, este convins Ioan.

La fel ca oricare alt sport extrem, aviația vine la pachet cu...senzațiile tari. „Wow! Senzația e foarte tare! Și am început..când merg cu mașina și stau în față, mă aștept să decoleze mașina. E o senzație super!”, subliniază Mihaela.

„Este un mod de viață pentru noi! Asta ne-am dorit, asta facem, ne numărăm printre puținii norocoși care au șansa să facă ceea ce și-au dorit de mici”, explică Alexandru Ion.

Iar dacă cei trei puști v-au convins că a zbura printre nori este ceva cu adevărat minunat, vă spunem că pentru persoanele cu vârsta între 16 și 23 de ani cursurile sunt gratuite pe orice aerodrom din România. Restul e ....ambiție și pasiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri