JURNAL PENTRU COPII. Visul balerinei născute pentru locul 1

Data publicării:
10 2002belrina-48648

Calificarea la Dance Word Cup, campionatul mondial de dans pentru copii, a fost unul dintre cele mai fericite momente pentru Maria.

Medalia de aur Rogojan Maria Theodora. Când mi-am auzit numele mă plimbam prin faţa scenei, nu ştiam pe unde să merg, eram derutată. Era ocupată o scară, era ocupată şi cealaltă scară, nu ştiam pe unde să urc...m-am cocoţat pe scenă, eram năucită :"sigur am fost eu?. Nici nu mai ţin minte cum mă simţeam atunci, eram pe altă lume, mai buna într-un fel! A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea”, îşi aminteşte cu bucurie micuţa balerină.

În afară de trofeele câştigate la competiţiile din ţară, Maria a obţinut medalia de aur şi la concursurile internaţionale de dans din Grecia şi Croaţia.

În spatele mişcărilor atât de graţioase şi elegante se ascunde mult efort şi uneori... durere.

„Uneori îmi vine să plâng în timp ce dansez, dar din cauza pasiunii, mereu merg mai departe. Dacă ţi se cere să zâmbeşti, trebuie să zâmbeşti, chiar dacă îţi vine să urli de durere”, spune micuţa.

Maria ştie că baletul şi muzica au multe în comun, aşa că fetiţa merge de două ori pe săptămână la cursurile de pian ale grupului Bravisimo.

„Pianul mă ajută ca balerină să înţeleg ritmul muzicii, să ştiu cum trebuie să păşesc pe muzică. Când cânt la pian simt că mă relaxez, tot ce acumulez pe perioada zilei se duce, uit totul şi sunt liberă ca o pasăre”, spune fetiţa.

Deşi toată lumea îi spune „balerina născută pentru locul 1”, Maria are planuri mult mai mari: „Cel mai mult mi-aş dori să ajung pe marile scene ale lumii şi cu pianul şi cu baletul. Mi-aş dori ca lumea să mă cunoască ca şi Maria balerina pianistă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri