La schi pe pârtia lui Alberto Tomba. Staţiunea bulgară Bansko are 70 de kilometri de pârtii

Data publicării:
SANY0283

Faptul că celebrul schior Alberto Tomba a ales să amenajeze acolo o pârtie şi să meargă an de an la schi în Bulgaria este o garanţie că pârtiile se ridică la exigenţele unui campion mondial.

În Bansko se poate schia din decembrie până în mai, graţie instalaţiilor de zăpadă artificială amplasate pe toţi cei 70 de kilometri de pârtii. Spre bucuria schiorilor, acestea sunt de trei ori mai lungi decât cea mai lungă pârtie din România. Indiferent de cum schiaţi, acolo găsiţi pârtii de orice dificultate: de la începători, până la avansaţi. Cel mai dificil traseu este pârtia Tomba. Lungă de doi kilometri şi jumătate, a fost concesionată de la statul bulgar de celebrul schior italian Alberto Tomba. Fostul campion mondial a amenajat-o la cele mai înalte standarde şi merge în fiecare an la schi în ţara vecină.

Dincolo de schi, Bansko vă oferă multe alte atracţii. Hotelurile au piscine şi centre spa unde vă puteţi reface după oboseala de pe pârtie. Iar seara o puteţi petrece într-unul dintre numeroasele restaurante şi baruri din centrul staţiunii. Unele au meniuri în limba română, puteţi plăti direct cu lei, iar ospătarii vorbesc româneşte. Atât cât este nevoie să vă înţelegeţi. Iar în meniurile restaurantelor şi tavernelor din Bansko veţi găsi de la sarmale, la mâncare orientală sau bunătăţi bulgăreşti.

Agenţiile de turism din România au o mulţime de oferte pentru cazare. La fel de simplu este să vă faceţi rezervări pe celebrele portaluri de călătorii sau direct la hoteluri. În Bansko există variante pentru oricine: familiile pot opta pentru apartamente în complexuri hoteliere, cu una două sau trei camere plus o bucătărie complet utilată, unde să se gospodărească singure. Cei mai comozi pot sta la hotel, iar ofertele de ultim moment sunt adevărate chilipiruri: pentru șapte nopţi de cazare cu demipensiune plătiţi de la 400 de euro.

Bansko este relativ aproape de România, aşa că o călătorie cu maşina este cea mai indicată. Cei aproximativ 500 de kilometri dintre Bucureşti şi staţiunea din Bulgaria pot fi parcurşi în maximum şapte ore. O altă variantă este avionul, de la Bucureşti la Sofia, şi apoi cu autocarul până în Bansko.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri