Sari la conținut

Locul ideal pentru pescarii din România 

Vă invităm în Banat, unde în comunele din jurul Timișoarei au apărut multe locuri numai bune pentru cei care iubesc pescuitul. Aşa se face că, de la an la an, numărul celor care vin aici, unii tocmai din celălalt capăt al ţării, este tot mai mare.

Aflată la puțin peste 20 de kilometri de Timișoara, Sacoșu Turcesc e una dintre comunele renumite pentru numărul mare de bălți de pescuit. O faimă binemeritată, de vreme ce pescari cu zeci de ani de experienţă vin aici.

Nu suntem consumatori de peste, suntem pescari de catch and release, această baltă este destinată şi acestui mod de pescuit, catch and release, sistemul prinde şi eliberează. E o oază de relaxare, încărcare a bateriilor pentru săptămâna care urmează. Venim de câte ori avem posibilitatea, chiar şi în timpul săptămânii, weekendurile suntem aici”, a spus un pescar. 

În primul şi în primul rând, pescuitul înseamnă armonie cu natură. Vii, eşti în aer liber, te relaxezi. Nu trebuie neapărat să prind pește, trebuie doar să fiu aici. Voi pleca la finalul zilei liniştit, chiar dacă am prins sau nu am prins pește”, a spus un alt pescar.

Poate să stea pe baltă o zi întreagă, să nu prindă nimic, altul poate sta pe baltă două ceasuri şi să prindă cât ar prinde toată ziua. De-aia am zis: Depinde de noroc”, a spus Gheorghe Marian, pescar amator. 

Dar pescuitul nu este totul. În ultimii ani, multe familii din Timişoara vin la malul bălţii pur şi simplu pentru un petec de iarbă verde în natură. Iar proprietarii locurilor de pescuit s-au adaptat rapid.

Poate să îmbine partea de pasiune cu pescuitul şi în rest avem mese, avem grătare, după cum vedeţi. Avem în spate un teren în care poate să joace volei, fotbal, tenis, bedmington, deci, pentru diferite sporturi”, a spus Mircea Todorescu, proprietar baltă. 

În Timiş, taxa pentru o zi de pescuit pe baltă variază între 10 şi 20 de lei. Trebuie să ştiţi că preţul creşte dacă doriţi să păstraţi capturile. În funcţie de specie, un kilogram de pește poate costa între 8 şi 25 de lei.