Mamaia, capitala şantierului de pe litoral: „Va arăta altfel pentru sezonul estival 2016”

Data publicării:
amamaia

Spre deosebire de anul trecut, când 80 la sută din lucrări se executau pe străzi secundare, alei, plaje şi pe faleză, anul acesta, şantierele au fost mutate chiar la intrarea în staţiune.

Se lucrează şi la terase, la hoteluri, la magazine. Aproape toată forţa de muncă a întreprinzătorilor este angrenată în văruit, vopsit, renovat, amenajat.

„Puţină vopsea, puţin var şi ceva schimbări pe la interior, încercăm să aducem în fiecare an ceva nou. (Va fi gata la primul val de turişti?) În mod sigur, la modul în care ne mişcăm, eu zic că e foarte ok, cel mai probabil vom fi gata de 1 Mai”, spune Mihai Butnaru, proprietarul unei terase.

„Problemele apar având în vedere aerul şi poziţia unde suntem noi. Vă daţi seama că în fiecare an trebuie date noi reuşuri, lavabil, culoare, curăţenie generală”, spune Constantin Malciu, proprietar de hotel de 3*.

În alte părţi ale staţiunii, soarta investiţiilor începute pare pecetluită.

„Clădiri abandonate există în mai toate punctele importante şi aglomerate din staţiunea Mamaia. Spre exemplu, în spatele meu ar fi trebuit să fie construit un bloc de 11 etaje. Doar că la scurt timp după demararea lucrărilor, în 2008, investitorii au abandonat proiectul”, relatează Paul Greavu, reporter Digi24.

Anul trecut, turiştii dădeau pe plajă de tone de piatră, munţi de moloz şi mastodonţi mecanici care aduceau nisip din largul mări. Anul acesta, în câteva zile vor dispărea utilajele cu care se fac ultimele retuşuri.

Ar putea fi întâmpinaţi însă de gunoaie risipite pe nisip, lângă terase, faleză, ori hoteluri. Câţiva voluntari au mai strâns resturile, dar nu pot aduna gunoaiele din toată staţiunea. Cei responsabili să le strângă sunt cei care au afaceri în staţiune. Rămâne de văzut dacă vor curăţa totul până la 1 mai.

Singura veste bună a noului sezon? Turiştii nu vor mai fi deranjaţi de vânzătorii ambulanţi. Există un regulament al staţiunii în acest sens. În plus, despre gunoaiele de pe plajă se vor ocupa agenţii economici. Altfel, riscă amenzi usturătoare.

Împreună cu domnul primar s-au făcut 40 de articole care nu au voie să le încălce nimeni, le-au încălcat, amenzile sunt de la 10 milioane până la 100 de milioane. Cred că Mamaia va arăta altfel pentru sezonul estival 2016”, spune Vasile Chirondojan, consilier local.

Una peste alta, cu sau fără şantiere-n lucru, Mamaia conduce în topul celor mai căutate destinaţii de vacanţă din România la început de sezon estival.

„Se ştie că în ultimii ani Mamaia deschide prima, Mamaia închide ultima, Mamaia se vinde cel mai bine, indeferent de faptul că aici tarifele sunt mai mari”, spune Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Anul trecut, în Mamaia au ajuns de 1 mai peste 25.000 de turişti.

Citiți și

Noul Costinești își îndreaptă atenția către turismul de familie. Centrul stațiunii este uitat în timp

Sudul litoralului, între şantier şi paragină

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri