Sari la conținut

Mariaje și divorțuri demne de Cartea Recordurilor

Potrivit reprezentanților Cărții Recordurilor, doi indieni care acum locuiesc în Marea Britanie formează unul dintre cele mai longevive cupluri din lume. Pe 11 decembrie, cei doi vor sărbători 90 de ani de la căsătorie. Soții au opt copii, 27 de nepoți și foarte mulți strănepoți.

Unele povești de dragoste se termină însă la tribunal... chiar și după 80 de ani! Un italian în vârstă de 99 de ani a decis să pună capăt mariajului după ce a aflat că soția lui îl înșelase... cu 70 de ani în urmă!

La polul opus sunt căsătoriile scurte. Recordul este doborât fără doar și poate de vedetele de la Hollywood. În anul 2008, actorul Eddie Murphy a trecut printr-o căsătorie și un divorț în doar două săptămâni, iar actrița Drew Barrymore s-a măritat cu un barbat pe care îl cunoștea de o lună și jumătate, de care s-a despărțit cinci săptămâni mai târziu. A doua căsnicie a fost mai trainică: a durat... cinci luni!

Elizabeth Taylor, în schimb, s-a căsătorit de opt ori. Căsniciile ei au durat între câteva luni și câțiva ani. Cel mai lung mariaj l-a avut cu actorul Richard Burton. L-a iubit atât de mult încât s-a căsătorit cu el... de două ori!

Recordul la numărul de căsătorii îl deține un bărbat din California care s-a însurat de 29 de ori! Cea mai scurtă căsnicie a sa a durat nouă zile, iar cea mai lungă, șapte ani. Coincidență sau nu, ultima oară s-a însurat cu o femeie care și ea deţinea recordul celor mai multe căsnicii din lume: 23.

Există însă și povești de dragoste între vedete, care durează mai mult de câteva luni. Victoria și David Beckham, de exemplu, sunt căsătoriți de 17 ani.

La noi, Regele Mihai I și Regina Ana au împlinit anul acesta 67 de ani de căsnicie și sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria țării. 

Pe aceeași temă