Mobila produsă la sat, căutată la oraș

Data publicării:
02022013 20mobila-47248

Preţul este marele avantaj al pieselor de mobilier produse în atelierele de tâmplărie. Acestea sunt chiar şi cu 50% mai ieftine decât cele din magazinele de mobilă.

Liviu Florea este un tâmplar de 37 de ani din Mărginimea Sibiului. În prima jumătate a anului trecut, cele mai multe comenzi au venit din partea proprietarilor de pensiuni din zonă. În utlimele luni însă, Liviu Florea a avut mulţi clienţi din oraş.

„O mobilă de pal cum e acum în reclame la magazinele mari, la 2 metri duce undeva la 6.000 de lei, pe când o mobilă cum este asta, are 2 metri şi e la 3.500 de lei. Mai include o masă și un colțar. Excluzând acestea, ajungi undeva la 2500 de lei”, explică el.

Comenzi multe are şi Ioan Cotoară, din satul sibian Răşinari care este tâmplar de peste 10 ani şi lucrează în lemn şi pal. A avut până acum sute de comenzi din Sibiu, chiar dacă atelierul său este la 10 kilometri de oraş.

Acum o săptămână a terminat o mobilă de bucătărie care este deja instalată în apartamentul unei familii din Sibiu.

În ianuarie, numărul comenzilor de mobilă făcută în micile ateliere a fost de două ori mai mare faţă de cel din ianuarie 2012, spun mulţi tâmplari. Cei mai mulţi clienţilor sunt oameni cu venituri medii, care locuiesc la bloc sau firme care vor să-şi amenajeze sediile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri