Noi destinaţii turistice atractive: staţiunea Rânca și salina din Ocnele Mari

Data publicării:
salina ocnele

Turismul în ţara noastră nu se limitează la staţiunile de pe litoral sau de pe Valea Prahovei. Mai puţin cunoscute, dar frecventate de turişti sunt şi alte zone, care încep să-şi câştige renumele cu fiecare sezon. Staţiunea Rânca sau salina din Ocnele Mari, se pot lăuda, fiecare, de vizita a 10.000 de turişti săptămânal, mai ales într-o lună călduroasă cum este august.

Vârful Transalpinei, ceţos de multe ori, atrage în fiecare weekend peste 10.000 de oameni. Cunoscută cu denumirea de Calea Regelui, şoseaua este cea mai înaltă din ţară.

Dintre turiştii care vin aici, aproape 7.000 aleg staţiunea Rânca pentru popas. Pensiunile şi hotelurile sunt ocupate în proporţie de 95% în aproape toate weeked-urile. O cameră de două persoane costă între 70 şi 100 de lei, pe noapte.

Salina de la Ocnele Mari este cunoscută pentru tratamente, dar este preferată şi ca refugiu in zilele calduroase.

Luna de vârf este luna august, iar ca număr de turişti în weekend vin 3.000 – 4.000 de turişti, iar în timpul săptămânii între 1.500 şi 2.000 de turişti”, a afirmat Virgil Cârstea - şeful punctului turistic.

Săptămânal, încasările depăşesc 150.000 de lei. Biletul de intrare costă 17 lei pentru adulţi, iar pentru copii e mai puţin de jumătate. Mijloacele de distracţie nu lipsesc.

În subteran găsim un teren de baschet, o sară de biliard şi de tenis de masă, una de cinema, o cramă şi o capelă.

Salina din Ocnele Mari este deschisă zilnic, de la ora 9, până la 7 seara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri