Peștera Urșilor, în circuitul turistic din 1980

Data publicării:
bihor pestera ursilor-1

Peștera Urșilor a intrat în circuitul turistic abia în 1980. Potrivit istoricilor, peştera a fost locuită, pâna în urma cu circa 17.000 de ani de ursul de Cavernă, o specie dispărută în acest moment. Peștera Urșilor este structurata pe trei galerii vizitabile și o "Rezervație Științifica".

Cele trei galerii: Galeria Oaselor, Emil Racovița și Galeria Lumânarilor pot fi vizitate în mod organizat, cu ghid. În peștera temperatura este de aproximativ 10 grade Celsius, tot timpul anului, indiferent de anotimp sau de condițiile meteo. Accesul în peștera se poate face doar în grup și alături de ghid.

Pestera Urșilor din Chișcau este la dispoziția turiștilor tot timpul anului, indiferent de anotimp, zilnic între orele 10:00 si 17:00 cu excepția zilei de luni, când peștera este închisă publicului.

Fotografiatul și filmatul în peștera sunt permise doar persoanelor care au platit o taxă suplimentară de 15 lei taxa foto și 25 lei taxa de filmat. În Chișcau au apărut, în decursul anilor, tot mai multe unitați de cazare, care ofera condiții bune la tarife accesibile pentru orice buzunar.

Program de vizitare:

Marți - Duminică, între orele 10:00 şi 17:00

Luni: închis

Preț bilet:

Adulţi: 20 lei

Copii: 10 lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri