PREMIERĂ. Un model transgender, în pictorialul central al Playboy

Data publicării:
Desigual - Street Style - Fall 2016 New York Fashion Week: The Shows
Foto: Guliver/Getty Images

Premieră în celebra revistă Playboy: un model transgender va apărea pentru prima dată în pictorialul central. Fotografiile vor fi publicate în numărul din noiembrie, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Desigual - Street Style - Fall 2016 New York Fashion Week: The Shows
Foto: Guliver/Getty Images

Ines Rau, un manechin francez care a mai pozat nud în Playboy într-un număr din 2014 și a lucrat pentru casele de modă Balmain și Vogue Italia, este primul model transgender care apare în posterul central, pentru prima dată în istoria de 64 de ani a revistei.

'Frumusețea fiecărei femei merită să fie apreciată”', a spus Rau, în vârstă de 26 de ani, pentru Thomson Reuters Foundation, în primul interviu acordat media pe tema pictorialului.

Nimeni nu merită mai mult să fie considerate femei (decât femeile transgender) care suferă abuzuri în mod frecvent și sunt tratate ca și cum nu ar valora nimic”, a adăugat modelul.

Editorialul Playboy vine în contextul în care modelele transgender capătă vizibilitate în modă și media. În luna martie, ediția franceză a revistei Vogue a avut pentru prima dată pe copertă un model transgender, la fel și Marie Claire Spania, în 2016.

În luna august, gigantul industriei cosmetice L'Oreal a angajat primul model transgender, pe Munroe Bergdorf, să apară într-o campanie publicitară care celebrează diversitatea. A fost dată afară, câteva zile mai târziu, după ce i-a catalogat pe toți oamenii albi drept rasiști, într-un comentariu pe Facebook.

Rau spune că fondatorul Playboy, Hugh Hefner, un militant pentru drepturile civile, a ales-o personal, înainte de moartea sa, la 91 de ani, în septembrie, să fie primul model transgender care să apară în paginile revistei și că i-a spus că este „foarte mândru de ea”.

Mesajele de încurajare pe care le-am primit de la oameni au fost extraordinare, deși unii îmi spun că sunt urâtă și că nu ar trebui să apar niciodată în Playboy”, a spus aceasta într-un interviu telefonic, joi.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor civile au apreciat pictorialul ca o acțiune cu impact pozitiv care aduce problema drepturilor persoanelor LGBT în atenția publicului.

Femeile trans sunt tot femei. Nu poate fi contestat nici de comentatorii din media, nici de altcineva. O apreciem pe Ines pentru că a continuat să vorbească despre drepturile persoanelor trans din lumea întreagă”, a declarat purtătorul de cuvânt al asociației de binefacere pentru persoanele LGBT Stonewall.

Decizia ca Rau să apară în posterul central a suscitat numeroase comentarii pe rețelele de socializare. Un bărbat a comentat pe pagina de Facebook a revistei că „este ultima picătură, îmi pare rău, dar îmi plac femeile adevărate, nu cele care au 500 de operații”.

Vor exista mereu răuvoitori. Dar dacă îi pot inspira pe oameni să se stimeze mai mult, atunci merită efortul”, a spus Rau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri