Sari la conținut

Premierele care detronează „Angry Birds” în topul box office

X-Men: Apocalypse”, cel mai recent lungmetraj în regia lui Bryan Singer, cu Jennifer Lawrence, James McAvoy și Michael Fassbender în distribuție, era aproape sigur că își va devansa concurenții de la lansarea sa pe ecrane. Misiune îndeplinită: filmul a avut încasări de 65 de milioane de dolari în cele peste 4.150 de cinematografe, potrivit cifrelor provizorii furnizate de agenția Exhibitor Relations duminică.

Studioul Disney, care continuă să exploateze în versiuni realiste marile sale succese de animație, a dat o nouă lovitură cu „Alice Through the Looking Glass”, partea a doua filmului „Alice in Wonderland”, care a avut încasări de 28,11 milioane de dolari în primul weekend de lansare.

Americanii profită de trei zile libere, cu prilejul sărbătorii de Memorial Day — care marchează debutul oficial al concediilor de vară — pentru a merge la film.

„Angry Birds”, desenul animat inspirat din celebrul joc video, a căzut pe locul 3 după ce a strâns în total 18,7 milioane de dolari în două săptămâni de difuzare.

Ultima creație a studiourilor Marvel, „Captain America: Civil War”, cu încasări de 15,13 de milioane de dolari (372,6 milioane în 4 săptămâni de difuzare), a ratat podiumul, coborând pe locul al patrulea.

Filmul „Neighbors 2: Sorority Rising”, cu Zac Efron, Seth Rogen și Selena Gomez, despre aventurile unui cuplu căsătorit cu vecinii lor prea gălăgioși, a avut încasări de 9,1 milioane de dolari (38,35 de milioane în total) coborând pe 5.

6. „Cartea Junglei” — o altă adaptare realistă a versiunii de animație a Disney — cu încasări de 6,97 milioane de dolari (338,5 în total), coboară pe acest loc după șase săptămâni de la lansare.

7. „The Nice Guys”, o comedie în care Ryan Gosling joacă rolul unui detectiv novice, ocupă acest loc cu încasări de 6,37 de milioane de dolari (21,75 de milioane în două săptămâni).

8. „Money Monster”, un film despre răpirea unui guru al finanțelor în regia lui Jodie Foster, care a strâns 4,25 milioane (33,9 milioane în total), s-a clasat pe locul 8.

9. „Love and Friendship”, în care o mamă caută un ginere bogat în Anglia secolului al XVIII-lea, atrage încă lumea în cinematografe, cu încasări de 2,5 milioane de dolari (3,49 în total) — ocupând penultimul loc în clasament.

10. Un alt film de animație al studioului Disney, „Zootropolis”, încheie topul, cu încasări de 831.000 de dolari. De la lansarea sa pe ecrane în urmă cu 13 săptămâni, aventurile curajoasei iepuroaice Judy Hopps au adus încasări de 336 milioane de dolari.